• 2012-02-03-15h02m09IMG_3200kopie.jpg

vragen die ons vaak worden gesteld

Bruidsfotografie door 2 fotografen: vraag en antwoord.

Fotograferen jullie een bruidsreportage altijd samen?

ja altijd, ook al zouden we een 2e bruidsreportage kunnen verzorgen op jullie mooiste dag. 

Levert dat een voordeel op voor ons als bruidspaar 2 fotografen?

Jazeker, we hanteren daardoor meerdere standpunten, kunnen ons op meerdere situaties concentreren en komen dus met meer mooie foto's voor jullie thuis. Een voorbeeld: bij de voorbereiding ben ik (Wim) meestal bij de bruidegom en Kristin gaat naar de voorbereidingen van de bruid. Een ander voorbeeld: de ceremonie, vaak een emotioneel gebeuren waarbij emoties vaak op meerdere plekken tegelijk gefotografeerd worden door ons.

Jullie zijn vast duurder zijn dan een fotograaf die alleen komt?

Nee, niet dat we weten, wij zitten op het gemiddelde tarief wat een fotograaf alleen ook kost. Voor onze prijzen ga je naar deze pagina >

Een pre weddingshoot, wat is het eigenlijk?

Een pre wedding of loveshoot is een hele leuke fotoshoot die we met jullie gaan maken ruim voor jullie trouwdatum. Je leerst ons dan nog beter kennen en wij jullie. Niet iedereen staat vaak voor de camera en nu krijg je als het ware al een kijkje in onze keuken en zie je hoe we te werk gaan. De foto's van deze shoot krijg je mee en kun je gebruiken voor bijvoorbeeld de uitnodigingen, een banner of zo maar fijn en leuk om te hebben. De normale prijs voor een pre weddingshoot bedraaagt € 195,- en duurt ca 1,5 uur. Nemen jullie een pakket van minimaal 10 uur fotografie + album dan bieden we deze shoot voor € 100,- aan.

  Tarieven bruidsfotografie Wilmers
 Tarieven bruidsfotografie Wilmers

Kunnen we eerst een afspraak maken met jullie en leveren jullie ook albums?

Die afspraak maken we heel graag, ook wij willen graag weten wie jullie zijn en welke wensen jullie hebben. Albums hebben we in vele soorten en maten en worden door Kristin zelf opgemaakt in de stijl die jullie willen.

  Trouwalbums Wilmers Fotografie
 

Jullie zijn zelf ook een stel?

Wij zijn zelf al een aantal jaren gelukkig getrouwd en hebben elkaar door de fotografie leren kennen en zijn dus heel goed op elkaar ingespeeld.

Waarom kost een bruidsreportage zo veel geld?

Wij investeren veel tijd en geld om voor jullie het beste resultaat te kunnen behalen. Na jullie trouwdag zijn we minimaal  nog 2 dagen  bezig met het uitzoeken en bewerken van alle foto's. Elke foto wordt gecorrigeerd en bewerkt. Als fulltime fotografen werken we ook alleen maar met de beste apparatuur en investeren we telkens weer in nieuw materiaal. Daarnaast volgen we workshops, dit jaar onder andere bij de beste trouwfotograaf van Nederland, Damon Pijlman. We gaan daar 3 dagen een workshop volgen en zullen daar met veel inspiratie van terug komen.

Hoe krijgen we onze bruidsreportage aangeleverd?

Alle foto's die door ons zijn bewerkt krijg je in groot formaat aangeleverd( formaat 45 x 30 cm) dus printklaar. Wij zetten de bestanden voor jullie naar keuze op een USB stick.

Is het verplciht om een album af te nemen?

Nee, maar Kristin maakt er wel graag eentje voor jullie. Al onze albums komen van een gerenomeerde leverancier die topkwaliteit albums levert . Dit zijn allemaal hand ingebonden albums die je niet zelf kunt maken. Wij hebben daarvoor speciale software van de leverancier. We kunnen ook albumpacks leveren. Dat is 1 hoofdalbum met daarbij 2 ouderalbums.

Hoeveel bruidsreportages fotograferen jullie per jaar en wat is daar zo leuk aan?

Wij fotograferen zo'n 35-40 bruidsreportages op jaarbasis, we vinden het heerlijk om te doen. Je maakt toch deel uit van iets heel moois en het is bij elk bruidspaar weer anders. We komen altijd bij vrolijke mensen die een prachtig feest vieren en dat je dan als fotograaf dit mee mag maken is heel bijzonder.

Weten jullie een leuke locatie voor onze fotoshoot?

Natuurlijk weten we bijna altijd wel de mooie plekjes te vinden voor een fotoshoot maar wat we wel belangrijk vinden is dat dit ook op een plek is waar jullie zelf wat mee hebben. Jullie eigen ideeen en inbreng is dan ook van harte welkom. Het worden tenslotte jullie foto's op jullie favoriete locatie. Het is ook handig om als het slecht weer zou zijn op jullie trouwdag om een binnenlocatie als alternatief te hebben.

Kunnen we na onze bruiloft ook nog foto's bijbestellen?

Jazeker kan dat, wij leveren uitsluitend vakprints zodat je altijd een super kwaliteit afdruk krijgt. We kunnen ook jullie foto's online plaatsen, desgewenst voorzien van wachtwoord, zodat al jullie gasten en familie foto's zelf kunnen bijbestellen uit de webshop. In deze webshop kun je ook een diashow downloaden met je favoriete foto's, erg handig voor op je tablet bijvoorbeeld.

Hoe lang duurt het voor we onze foto's krijgen?

Ons streven is dat jullie binnen 3 a 4 weken na de trouwdatum de foto's geleverd krijgen.

Mogen we zelf foto's mee uitkiezen die in ons album komen?

Voor ons is dat geen probleem. Uit jullie reportage kun je zelf een selectie maken en aangeven dat deze zeker in het album moeten komen.

Zijn jullie ook wel eens ziek en wat als dat nu net op onze trouwdag is.

Uhhh ja ook wij zijn maar mensen en zijn ooit wel eens ziek. We laten ons niet snel uit het veld slaan en hebben tot nu toe nooit af hoeven zeggen. Mocht het voorkomen (natuurlijk niet bij jullie bruiloft) dan zijn wij aangesloten bij een forum van allemaal hele goede fotografen waarvan er altijd wel 1 of meerdere beschikbaar zijn. Samen zoeken we dan naar een passende oplossing.

Vanaf hoeveel uren fotografie zijn jullie te boeken?

Normaal gesproken vanaf 5 uren, behalve de vrijdagen en zaterdagen in mei, juni,juli, augustus en september, deze zijn te boeken vanaf 6 uren fotografie.

Maken jullie ook foto's van al onze avondgasten die door zo'n schilderij moeten kijken?

Nee liever niet, wij gaan voor de spontane foto's en momenten en niet voor de gemaakte glimlach. Zet een photobooth neer of iets dergelijks zodat jullie gasten de hele avond zelf de meest hilarisch foto's kunnen maken die ook nog eens meteen beschikbaar zijn.

In een aantal foto's van jullie zien we dat er met apart licht gewerkt wordt, doen jullie dat altijd?

Nee, niet altijd, dit gaat in overleg met jullie. We beschikken over een mobiele flitsinstallatie van Profoto en Elinchrom, 2 topmerken, waarmee we dat licht kunnen maken. Vinden jullie dit mooi dan zullen we er zeker mee werken op jullie dag. Wel vragen we dan even assistentie. Diegene die het licht bediend krijgt een accu met draagriem om en kan ons dan mooi assisteren. Er is vast iemand in je kennissenkring die dat graag wil doen voor jullie. De onderstaande foto's zijn mede door dit licht op deze wijze gemaakt.

 
 

 

Ja en natuurlijk zijn er nog veel meer vragen te bedenken.  Schroom niet stel ze gerust.

  Master of dutch wedding award

De afgelopen jaren hebben we een aantal nationale en internationale trouwfoto awards mogen ontvangen en daar zijn we best trots op.