Corona treft ook de bruidsfotograaf

adviezen en tips voor bruidsparen
Destination Wedding Schotland 2 bruidsfotografen (20).jpg

Was dit voorlopig even de laatste kusfoto die we hebben kunnen maken? Het Coronavirus heeft ons allemaal in de greep en waar loopt een bruidsfotograaf en andere leveranciers uit de trouwwereld nu allemaal tegenaan? Nou we gaan het je vertellen en vragen jullie ook om even na te denken, hoe gaan we nu verder. Onze agenda voor 2020 was mooi gevuld, een heerlijk jaar met allemaal prachtige bruiloften op mooie dagen en ook voor 2021 zijn er al een aantal populaire data geboekt. En toen kwam corona om de hoek kijken en zet de hele wereld op zijn kop. Bruiloften worden gecanceled en nieuwe aanvragen blijven uit. Inmiddels zijn wij al met een aantal van onze  bruidsparen in gesprek voor een nieuwe datum en proberen we dat in goed overleg met alle betrokken partijen te doen. Niemand weet op dit moment hoe lang dit allemaal gaat duren maar we hebben wel wat tips voor jullie, zowel voor reeds geboekte bruiloften als voor bruidsparen die in 2021 willen gaan trouwen.

Moeten we lang wachten met cancelen? Ga in ieder geval in overleg met jullie leveranciers raden we aan, mocht je de bruiloft willen verzetten heb je nu nog de meeste kans om al jullie favoriete leveranciers die jullie reeds hadden geboekt weer te kunnen boeken. Kijk daarbij ook naar alternatieve dagen als doordeweekse dagen of dagen in het voor of naseizoen. Het trouwseizoen loopt zo ongeveer vanaf half april tot half oktober maar in die andere maanden kun je ook een prachtige bruiloft vieren. Ook voor aanstaande bruidsparen die in 2021 willen gaan trouwen raden we aan wacht niet te lang met het uitkiezen van jullie leveranciers want 2021 zal een druk trouwjaar gaan worden.

Hoe zit dit voor ons als fotograaf? In hoeverre hebben wij last van het virus? Bruiloften die voor 2020 gecanceled worden komen weliswaar misschien terug in 2021 maar zijn voor ons geen nieuwe bruidsparen. Stel een bruidspaar van 3-5-2020 wenst naar 3-5-2021 te gaan, dan kunnen wij die datum geen nieuw bruidspaar aannemen. Het is dus inkomstenderving, niet alleen voor ons maar voor alle betrokken partijen die in de trouwwereld actief zijn. In zoverre het kan probeer daar als bruidspaar ook rekening mee te houden, zo kan iedereen dit mooie vak blijven uitoefenen en kunnen wij en onze collega fotografen jullie straks gaan voorzien van de mooiste trouwfoto's.

Rest ons jullie veel liefde en gezondheid toe te wensen en zien we elkaar weer snel in betere tijden.

Destination Wedding Schotland 2 bruidsfotografen (24).jpg
Destination wedding Belgie 2 bruidsfotografen582.JPG
Destination wedding Belgie 2 bruidsfotografen591.JPG
2020-02-22-13h51m23-WIM10319.jpg
award winning bruidsfotograaf 5
award winning bruidsfotograaf 11